Wil jij een foto booth huren?

Wat is een foto booth precies? Voor de meeste mensen zal een photobooth of een fotohokje duidelijker klinken. Het gaat hierbij om een klein hokje waar je in kunt gaan zitten om foto’s te maken. Vroeger vond je deze op verschillende plekken, bijvoorbeeld in winkelcentra. Tegenwoordig wordt een foto booth vooral gebruikt voor feestelijke gelegenheden. Denk aan bruiloften, jubilea, reünies en familiefeesten. Het is een leuke manier om herinneringen te creëren en het is dan ook niet vreemd dat dit steeds meer in trek komt!

Foto booth voor originele foto’s

In het verleden, toen de digitale camera en de smartphone nog niet bestonden, had je weinig mogelijkheden om foto’s te maken. Immers, een fotorolletje moest altijd eerst ontwikkeld worden en dat kostte tijd en geld. Een foto booth was voor velen een leuke manier om dan toch snel een aandenken te maken. Fotohokjes waren vaak in warenhuizen en winkelcentra te vinden, maar ook wel op de kermis. Je stopte er wat geld in, ging er samen met vrienden inzitten en bijvoorbeeld gekke bekken trekken. Na niet al te lange tijd kwamen de fotootjes dan eruit gerold. Toen de digitale camera kwam, verdween de behoefte hieraan al snel. Je kon immers zelf op ieder moment een kiekje maken van jezelf of iemand anders. Daar had je geen foto booth meer voor nodig! En je zou verwachten dat nu met de smartphone en de komst van alle filters die je hierop kunt gebruiken, er helemaal geen behoefte meer is aan fotohokjes. Ze hebben ook inderdaad geen terugkeer gemaakt in het winkelcentrum of op de kermis. Maar daarentegen zie je ze nu wel op andere plekken opduiken. Je komt ze nu vooral tegen op diverse feesten, denk aan:

  • bruiloften
  • verjaardagsfeesten
  • jubilea
  • reünies

Zo heeft de foto booth toch een comeback gemaakt, al is het op een andere manier dan men misschien van tevoren gedacht had!

Huren

Zoals gezegd zie je een photobooth nu vooral op diverse soorten feesten. Je kunt hiervoor bij gespecialiseerde bedrijven een foto booth huren. Vaak krijg je daar dan leuke props bij. Hierbij moet je denken aan brillen, snorren, hoeden en andere grappige attributen op een stokje. Deze kun je voor je gezicht houden op het moment dat er een foto gemaakt wordt, om zo een grappig effect te krijgen! Waarom zou je nu zo’n fotohokje huren voor je feest? Omdat je op deze manier spontane en ongedwongen foto’s krijgt van de gelegenheid. Als mensen een fotograaf zien, dan gaan ze toch al snel poseren. En al die selfies met de smartphone, daar zijn we inmiddels ook wel op uitgekeken. Een foto booth geeft de kans om juist eens heel andere plaatjes te schieten en zo originele herinneringen te creëren aan het feest! Organiseer jij binnenkort een feest en lijkt een photobooth huren jou een leuk idee? Dan kun je hiervoor terecht bij boothdeluxe! Huur je bij hen een fotohokje, dan krijg je er standaard een ruime hoeveelheid props bij en bovendien is er altijd een medewerker aanwezig om gasten te helpen bij het maken van de foto’s. Daarom huur je een foto booth via boothdeluxe!