Ideeën voor een bedrijfsuitje gezocht? Lees hier vier tips!

Bedrijfsfeest

Bij veel bedrijven is het gebruikelijk om een of enkele keren per jaar een bedrijfsfeest te organiseren. Het liefst leuk je zo’n uitje dan natuurlijk op met een of meerdere activiteiten. Geen inspiratie wat die activiteit dan moet worden? Hieronder beschrijven we in het kort vier geschikte ideeën.

Escape room

De laatste jaren hebben escape rooms enorm aan populariteit gewonnen. Uiteraard is dit vooral leuk om te doen in groepen, zoals met een bedrijfsfeest ook het geval zal zijn Het mooie aan escape rooms is dat geen twee rooms om uit te ontsnappen precies hetzelfde zijn. Zowel in fysiek opzicht is elke kamer anders als ook qua thema of achterliggend verhaal. Een escape room haalt verder het beste in mensen naar boven wat betreft samenwerken en communicatie.

Antislipcursus

Een (anti)slipcursus maakt in principe geen deel uit van een normaal rijlespakket. Toch is het buitengewoon nuttig om een dergelijke cursus eens te volgen om je rijvaardigheid nog wat op te vijzelen. Juist wanneer de omstandigheden op de weg wat gevaarlijker zijn kun je opgedane kennis inzetten en heb je daar heel veel aan. Tijdens deze cursus, die vaak als onderdeel van een bedrijfsuitje wordt geboekt, leer je bijvoorbeeld een achterwielslip te corrigeren en een noodstop te maken.

Bedrijfsfeest

Segway cursus

Vooral in grote steden kom je ze langzamerhand steeds vaker tegen: segways. Een segway is een voertuig dat veel weg heeft van een step, zelfs al wordt deze toch echt door elektromotoren aangedreven. Voor de besturing maak je verder simpelweg gebruik van je eigen lichaamsgewicht waarmee je naar voren of juist naar achteren leunt. Uiteraard vergt dit wel enige oefening. Welnu, dit oefenen is zowel leerzaam als leuk, en daarmee ideaal om groepsgewijs met collega’s te doen.

Buggy rijden

De misschien wel spannendste activiteit uit dit artikel is het buggy rijden. Na enige instructie te hebben ontvangen mag je op sommige plekken daadwerkelijk met een buggy crossen over onverharde paden. Een betere ervaring om na afloop over na te praten met collega’s is nauwelijks denkbaar!